Oracle придобива компанията Taleo за 1,9 милиарда

Февруари 14, 2012 от itFORUM

Oracle съобщава, че придобива компанията Taleo Corporation, водещ доставчик на облачни решения за управление професионалното развитие на сътрудниците. Сделката е на сума от около $1,9 милиарда или по $46 на акция в пари и заплащане задълженията на Taleo. Решението Taleo Talent Management Cloud например помага на организациите да привличат, развиват, мотивират и задържат служителите, което повишава ефективността на работата и стимулира ръст в бизнеса.

 Oracle и Taleo съвместно планират да създадат функционално облачно приложение за управление на персонала и кариерата на служителите. То ще помогне на ръководителите и персонала ефективно да управляват кариерата през цялата трудова активност и ще позволи на организациите да задържат ценните сътрудници, да оптимизират разноските и да подобряват условията и възможностите за професионално израстване чрез адаптация в колектива и по-тясно сътрудничество с колегите.

Съветът на директорите на Taleo е одобрил сделката, която обаче трябва да бъде одобрена и от акционерите е регулаторните органи. Процедурата по придобиването се планира да завърши в средата на годината.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes