Oracle с 33% ръст на приходите

Юни 27, 2011 от itFORUM

За 35,9 млрд. долара са били приходите на Oracle Corporation през финансовата 2011 г., завършила в края на май. Общият ръст на приходите е 33%, а този на нови софтуерни лицензи – 23 на сто, до 9,2 млрд. долара. Приходите от подновени софтуерни лицензи пък са отбелязалиръст от 13% и възлизат на 24,8 млрд.долара през периода. Продажбите на хардуерни системи са билиза 4,4 млрд. долара.

 

Нетната печалба на Оracle за финансовата 2011г. е нараснала с 39% до 8,5 млрд. долара. $1,67 е печалбата на акция или с 38% повече от предишната година.

„През финансовата 2011 бизнесът на Oracle с бази данни отбеляза най-бързрастеж от десетилетие насам – каза Лари Елисън, главен изпълнителен директорна компанията. – В последните няколко години добавихме нови функционалности към Oracle базите данни както за „облачните” технологии, така и за in-memory базите данни, което доведе до значителен ръст на продажбите на бази данни.”

Заедно с финансовите резулати за годината Oracle отчете и тези за последното й, четвърто тримесечие

“В четвъртото ни тримесечие постигнахме ръст от 19% на новите софтуернилицензи и то почти без помощта на придобивания – заяви Сафра Катц, президенти главен финансов директор на Oracle. – Този силен органичен ръст, комбиниран сподобряване на оперативната ефективност ни даде възможност да направим марж от 48 на сто през периода. Както нашите резултати показват, ние ясно надминахме дори своите високи очаквания за бизнеса на Sun.”

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes