ОРАК представи цялостна българска платформа, базирана на концепцията „Интернет на нещата“

Март 11, 2015 от admin

На Световния мобилен конгрес (Mobile World Congress) в Барселона българската софтуерна компания ОРАК Инженеринг представи нова технологична платформа, базирана на концепцията „Интернет на нещата“ (Internet of Things- IoT). Иновативната технология позволява разнообразни физически обекти да взаимодействат един с друг или с външната среда. Платформата ОРАК 365.Net реализира перспективите на „Интернет на нещата“, решавайки най-съществената пречка пред масовото навлизане на тази концепция в бита и бизнеса – надеждността на интернет комуникацията, сигурността и анализа на огромното количество събирани данни.

 

„Интернет на нещата“ представлява иновативна технологична концепция, която в близко бъдеще ще позволи на много предмети около нас – домашни електроуреди, автомобили, производствени машини и цели сгради – да комуникират с глобалната мрежа, да изпълняват автоматизирано определени действия или да бъдат включвани, изключвани и управлявани от разстояние. Явлението е способно така да преустрои икономическите и обществени процеси, че да изключи необходимостта от участие на човека в много действия и операции.

„Технологията на ОРАК ще бъде въведена в експлоатация през втората половина на 2015 г. с подкрепата на няколко глобални телекома. По този начин ОРАК се превръща в една от първите компании в света, които пускат цялостно комуникационно решение, базирано на Internet of Thingsконцепцията, при това непосредствено преди тя да се превърне в една от най-горещите тенденции в света на телекомуникациите. Радваме се, че един български екип, участва активно в тази революция и за пореден път изпреварва много световно известни разработчици“ – заяви по време на Световния мобилен конгрес Ангел Козлуджов, вицепрезидент на ОРАК, отговарящ за иновациите и технологиите.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes