Още бизнес идеи в третото издание на състезанието 3Challenge

Март 5, 2012 от itFORUM

Третото издание на състезанието за млади стартиращи предприемачи 3Challenge започна и всички желаещи младежи на възраст до 29 години могат да кандидатстват със своите иновативни идеи за бизнес до 31 март 2012 година. Това става като попълнят формата за участие на адрес: http://www.3challenge.com/start/.

 

Състезанието 3Challenge се организира от клуба по предприемачество Start It Smart към Факултета по математика и информатика на Софийския университет „Климент Охридски“. Надпреварата има три етапа: Idea, Seed и Grow. В първия етап – Idea - всички участници подават своите идеи, след което ще бъдат оценени и девет от тях ще преминат към следващия кръг - Seed. Те ще спечелят шестмесечно менторство от водещи български предприемачи и експерти (списъкът с менторите е достъпен на този адрес: http://www.3challenge.com/idea-mentors/), което ще им помогне да развият своите бизнес идеи.

По време на Seed участниците ще бъдат оценени от жури и трима от тях ще преминат към следващия кръг – Grow, в който отново ще спечелят награди. В момента тече етапът Grow на второто издание на конкурса и на практика двете издания ще се застъпят във времето. И трите етапа завършват с големи събития, на които освен самото състезание, има интересни лекции и уъркшопи на тема предприемачество. Последното издание на Seed събра около 300 млади хора в Аулата на Софийския университет.

„3Challengeе единственото състезание у нас, в което студенти помагат на други студенти да стартират бизнес. Нарастващият брой участници в предишните издания и няколкото успешни фирми, които започнаха развитието си, участвайки в тях, показват, че сме на прав път. Това ни мотивира да се постараем, новото издание на конкурса да бъде още по-успешно и с по-висока добавена стойност“ - заяви Николай Стоичков, член на Start It Smart и един от организаторите на състезанието.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes