Rembrandt Data Storage обвинява Seagate и Western Digital в нарушение на патенти

Ноември 24, 2010 от itFORUM

Компанията Rembrandt IP Management съобщава, че нейната партньорска компания Rembrandt Data Storage, е подала съдебен иск срещу Seagate и Western Digital за нарушение на патенти. Искът е подаден в окръжния съд на САЩ в западния окръг на щата Уинсконсин. 

Става въпрос за патенти и разработки, използвани в повечето съвременни твърди дискове за персонални компютри и друга потребителска електроника. В делото се назовават два патента с номера 5 995 342C1 и 6 195 232, издадени от патентното ведомство на САЩ. Получили са ги учените Ури Коен и Денис Холарс. 

Технологиите, описани в тези патенти, позволяват да се увеличи скоростта и плътността на записа на магнитни носители и да се създават носители на външна памет с голям обем. 

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes