С Azure и Visual Studio разработчиците щесъздават интелигентни приложения на множество платформи и устройства

Май 5, 2015 от admin

На годишната конференция за разработчици на компанията Build, Microsoft обяви и нови услуги за данни на Microsoft Azure за интелигентни приложения, инструменти и среди за Visual Studio и .NET за Windows, Mac и Linux, както и приложни програмни интерфейси (API), които позволяват на разработчиците да създават богати приложения с Office 365.

 

Microsoft представи еластичната база данни Azure SQL Database, която позволява на независимите доставчици на софтуер (ISV) и разработчиците на „софтуер-като-услуга“да обединят капацитета на хиляди бази данни.Товаим позволява да се възползват от ефективното потребление на ресурсите и да предложат най-добрата цена и производителност в публичния облак. За да помогне на разработчиците да управляват големи масиви от данни, Microsoft представи Azure SQL Data Warehouse – първият склад за облачни данни като услуга от корпоративен клас, който може да расте, да се свива и да спира за секунди. Microsoft обяви и Azure Lake Data – открито и мащабируемо хранилище на данни, което поддържа файлове с големина над един петабайт и осигурява високоскоростна интеграция с Azure HDInsight, Azure Machine Learning, Cloudera и Hortonworks за бърз анализ на огромни количества данни.

За да помогне на всеки разработчик да бъде по-продуктивен, Microsoft обяви нови инструменти и среди за различни платформи и устройства. При предварителния преглед за Windows, Mac и Linux, Visual Studio Code е безплатен редактор на код, оптимизиран за уеб и облачни приложения. Продължавайки работата си с общностите, работещи с отворен код и .NET, Microsoft представи предварителен преглед на .NET Core за Windows, Linux и Mac OS X. Microsoft представи и Visual Studio 2015 Release Candidate, който позволява на разработчиците да създават и разгръщат приложения на Windows, Linux, iOS и Android.

Microsoft представи повече начини за разработчиците да достигнат до 1,2 милиарда потребители на Office, в т.ч. новия Office Graph API, разширени възможности за добавки за iPad и Outlook, както и унифицирани програмни интерфейси. Office Graph API позволява на клиентите и разработчиците да имат достъп, да добавят и да създават с Office Graph – интелигентен магазин на данни за потребителите, услугите и отношенията на Office 365. Унифицираните програмни интерфейси на OneNote, Outlook и OneDrive, съчетани с Office Graph, ще дадат възможност на разработчиците да помогнат на потребителите и организациите да се възползват от някои от най-ценните и полезни данни.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes