Samsung пусна нов лазерен мултифункционален принтер за малки работни групи

Октомври 6, 2011 от itFORUM

Samsung Electronics обяви три нови модела в гамата си от монохромни лазерни мултифункционални принтери за SMB сегмента. SCX-4728FD, SCX-4729FD и SCX-4729FW предлагат компактен дизайн и свеждат нивото на работния шум под 50dBA. Те гарантират намаляване на оперативните разходи благодарение на вграден дуплекс и множество иновативни „зелени” технологии за пестене на електроенергия и консумативи. Печатат с висока скорост от 28 ppm и извеждат първата страница за по-малко от 8,5 сек.

 

“Високата производителност и ниските оперативни разходи са по-скоро задължително условие, отколкото предимства на дадено решение за печат в SMB сегмента. Истинското предимство на нашите нови решения е в рекордно ниското ниво на шум. То е част от стремежа на компанията да предлага бизнес решения, както монитори, така и принтери, които щадят здравето на служителите и по този начин повишават тяхната роботоспособност”, споделя Шакир Ахмедов, мениджър ИТ решения в Софийския офис на Samsung Electronics.

Зелени технологии за по-висока ефективност

Серията SCX-472X е изключително екологично решение. Освен с вграден дуплекс, нейните модели разполагат с Eco бутон за директно избиране на най-подходящите настройки за икономичен печат като двустранно и 2-up разполагане на страниците и пропускане на празните страници.

SCX-472X е първият мултифункционален принтер, работещ с новия Easy Eco Driver. Той позволява редактиране на документа само за печат през функцията “Print Preview”, без промените да се запазват в оригиналния файл. По този начин при отпечатване на работно копие на сложен документ можете да отстраните изображенията или да смените форматирането на шрифта с цел икономии на тонер и хартия.  

На екрана на компютъра си можете да следите Eco симулатор, който показва колко тонер, хартия, електроенергия и въглеродни емисии спестявате, работейки с модел от серията SCX-472X. В Eco Mode например разходът на хартия може да спадне със 75%, а емисиите на въгероден диоксид да се намалят с до 89%.

Средният разход на електроенергия при печат е 350w/h, което е с 21% по-ниско от средното за класа и чувствително намалява разходите за електроенергия в дългосрочен план.

Комфорт за хората, работещи с принтера

Серията SCX-472X е разработена в компактен и стилен дизайн, допълнен с удобства като разгъващ се контролен панел, вграден противопрахов капак и покрита касета за 250 листа.

Устройствата се отличават и с най-ниското ниво на шум в своя клас. Дори при печат, той не надвишава нивото от 50 децибела, характерно за тихата атмосфера на градските билиотеки. 

Богатство от надеждни функции

Samsung SCX-472X комбинира в едно 4 задължителни функции за управление на документооборота в малкия офис. Тя предлага високоскоростен 28ppm печат и копиране, цветен скенер и факс в едно изключително компактно устройство.  

·       Копир

Освен стандартното копиране, SCX-472X разполага със специална функция ID Copy за копиране на двете страни на лична карта или друг малък документ на една страница. Предлага още N-up копиране на множество страници върху една, Clone и Poster копиране.

·       Скенер

Сред полезните скенер функции на моделите SCX-4728/SCX-4729 са Network Scan, където сканираният файл се запазва в мрежата, и цветният Colour Scan.

·       Факс

Серията предлага стандартен 33.6Kbps факс плюс PC Fax, благодарение на който можете да изпращате документ по факса директно от PC-то. Функцията Fax to PC от своя страна позволява факсовете да пристигат директно на компютъра ви по локална връзка или офисната мрежа.

·       Смарт принтер

Моделите SCX-4728FD и SCX-4729FD могат да се свържат в локална мрежа, а SCX-4729FW предлага и удобството на печат през Wi-Fi мрежа, който се конфигурира лесно с WPS бутон. SCX-4729FW поддържа още иновативната функция за печат от мобилен телефон и таблет през Wi-Fi. За целта е необходимо само на мобилното устройство да се изтегли безплатното приложение Samsung Mobile Print.

Ключови харакеристики

-        Монохромен принтер/копир/скенер/факс

-        Скорост на печат 28 ppm

-        Резолюция 1200х1200 dpi

-        Еasy Eco Driver– редактиране на документа само за печат през Print Preview

-        Рекордно ниско ниво на шум при печат – под 50dBA

-        21% по-нисък разход на електроенергия от средното за класа

-        Безжичен печат и печат от мобилен телефон и таблет за модела SCX-4729FW

-        Изключителна компактност - 406 x 338 x 378 мм

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes