SAP Форум България: HANA осигурява нови пътища за бизнес иновации (видео)

Октомври 3, 2013 от Ваню Кръстев

Големите данни (Big Data), облачните изчисления (Cloud Computing) и мобилността са трите мегатренда в развитието на информационните технологии, които бизнесът трябва да има предвид, ако иска да продължи успешното си развитие. Платформите за обработка на данни в реално време са новият път, по който компаниите тръгват, за да се справят с предизвикателствата на днешните пазари, в които всеки разполага с мобилно устройство, ползва някакъв вид облачна услуга или е част от скрита тенденция в океана от информация, който ни залива. Цялата сложност на всичко това може да бъде поместена в едно комплексно информационно решение, което да обединява инструментите за съхраняване, управление и анализ на данните в реално време, чрез изчисления директно в хардуерната памет (in-memory технология). Това бе и основният акцент на тазгодишното издание на SAP World Tour в България, на което най-известния разработчик на бизнес софтуер показа, че твърдо ще разчита на технологията си HANA (High-Performance Analytic Appliance), която развива заедно с хардуерния си партньор HP. 
 
HANA e новата генерация real-time бизнес решение, в което SAP обединява база данни, управление на информацията и отворена платформа за развитие (разработка) и управление на софтуерни бизнес приложения. Според Симон Калужа, SAP CEE Managing Director, револолюционната комбинация между хардуер и софтуер в лицето на SAP HANA ще отвори нови пътища за бизнес иновации и ще добави висока стойност на съвременния “бизнес в реално време”. 
 
Вижте кратко видео с неговата презентация по време на бизнес форума в хотел Хилтън:
 

Релационната база дани в платформата SAP HANA всъщност е център за управление на информацията, включващ бизнес функционалности за справяне с Big Data, мощен search engine за извличане на текстови данни, корелация с географски данни и инструменти за прогнозни анализи. Намаляването на общата цена на притежание (TCO) на SAP HANA е основното послание, което Франц Фербер, Executive Vice President, HANA Platform, отправи към публиката на форума, защото платформата интегрира както MDM (Master Data Management) и Data Quality услуги за управление и администрация, така и облачни услуги като Identity Management, Connectivity и др. 
 
Вижте кратко видео с презентацията на Франц Фербер:
 

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes