Шнайдер Електрик подобрява охлаждането на дейтацентровете с InRow RC от второ поколение

Май 13, 2014 от itFORUM

Шнайдер Електрик, глобален специалист в енергийния мениджмънт, представи второто поколение на InRow RC като най-новото попълнение към InRow продуктовата си линия. По този начин компанията разширява богатото си портфолио от охладителни системи, за да отговори на нуждите на променящата се среда на центровете за данни.
 
Тази система от второ поколение въвежда два нови модела, които значително подобряват ефективността на охлаждането чрез намаляване на консумацията на енергия, като същевременно увеличават капацитета му. При модела за висока температура, проектиран за оптимално отвеждане на топлината, топлата температура на водата и външната температура на околния въздух увеличават ефективността на охлаждане, като по този начин се максимизират часовете на пестене.
 
"С второто поколение на InRow RC ние направихме още една крачка напред в развитието на нашите предложения за охлаждане", казва Ан-Мари Жиняк, вицепрезидент подразделение „Охлаждане“, ИТ бизнес, в Шнайдер Електрик. "Този продукт осигурява по-висока ефективност, за да помогне на клиентите да намалят все по-нарастващите оперативни разходи."
 
Като част от InfraStruXure-решенията на Шнайдер Електрик, InRow RC намалява разстоянието между източника на топлина и отвеждането на топлина, премахвайки смесването на топли и студени въздушни потоци. По този начин може по-добре да се предвиди цялостното охлаждане. Вентилаторите с променлива скорост намаляват потреблението на енергия по време на периоди на охлаждане извън пиковите или когато дата центърът е частично натоварен. Това води до намаляване на консумацията на енергия на центъра за данни и има значително отражение върху общите разходи за дейността му.
 
С лесен за употреба дизайн, InRow RC се отличава с интуитивен 4,3-инчов цветен сензорен дисплей, осигуряващ бърз и лесен достъп до данните. 
 
Допълнителни ключови характеристики:
 
• Повишен капацитет на охлаждане: До 40 кВт (136 000 BTUH) и 1510 LPS (3200 CFM) максимален въздушен поток при 7.2 °C (45 °F) EWT, 49 °C (120°F) RAT, 6.6°C (12°F) дТ за ACRC301S (модела за стандартна температура). До 60 кВт (205 000 BTUH) и 1982 LPS (4200 CFM) максимален въздушен при 12.8 °C (55°F) EWT, 49 °C (120 °F) RAT, 6.6°C (12 °F) дТ за на ACRC301H (модела за висока температура).
 
• Подобрена енергийна ефективност: 1.0 кВт при максимално работно натоварване за ACRC301S (модела за стандартна температура) и 1,9 кВт при максимално работно натоварване за ACRC301H (модела за висока температура).
 
• Система за управление на кондензата: Позволява на конвекторните температури да останат над точката на оросяване чрез предотвратяване на кондензацията. Този процес е постигнат чрез рециркулация на водата от охладителната тръба. Системата е съвместима с модел ACRC301H.
 
• Интелигентен контрол: позволява наблюдаването и активното настройване на капацитета на охлаждане, за да се гарантира правилната допусната  температура в сървъра. Микропроцесорният контролер осигурява видимост по време на операция и дава данни за състоянието на устройството.
 
• Съвместимост: RC The InRow е съвместим с EcoAisle и Active Flow Controller.
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes