Сиско: 14 трлн. световен оборот от Internet of Things през следващите 10 г. (видео)

Март 5, 2013 от itFORUM

Глобалната свързаност и т.нар. Internet of Things са основната тенднция при мрежовите технологии в момента, като през следващите 10 г. тя има потенциала да донесе 14,4 трлн. долара печалби в световен мащаб. Това сподели Бернд Хайнрихс, управляващ директор на Сиско Системс за Централна Европа, по време на откриващата лекция на конференцията Cisco Day.

 

Концепцията Internet of Things предполага вграждане на сензори и възможности за връзка с останалия свят във всички предмети от заобикалящата ни среда. По думите на Хайнрихс би било правилно тази тенденция да се нарича Internet of Everything. По негови думи просто свързването на всичко наоколо, без ролята на хората като интерпретатори на информацията, не носи никаква стойност.

Според Сиско в момента са налице три основни тенденции. Първата е свързана с увеличаващата се употреба на смартфони и таблети. От компанията очакват до 2017 г. портативни устройства да генерират 90 на сто от мобилния трафик.

BYOD (Bring Your Own Device), използва на собствено устройство на работното място, е друга тенденция, която става все по-реална в Европа и САЩ. Освен удобство за служителите обаче се очаква тя да окаже и съществено влияние върху начините за управление и защите на корпоративните ИТ системи.

Третата тендеция е свързана с нарастващите обеми от данни, генерирани както от хора, така и от машини, крайната  фаза на която вероятно е реализирането на концепцията Internet of Things. Засега обаче, според Хайнрихс, засега трафикът генериран от ли за човешко ъшество е повче от чисто машинния такъв.

Ето какво още споделиха Бернд Хайнрихс и Йордан Попов, Senior systems Engineer Manager за Югоизточна Европа, по време на откриването на първия Cisco Day в София:

Освен лекциите, специализирани демонстрационни щендове позволиха на посетителите на конференцията да се запознаят с технолоиите на Сиско в области като съвместната работа, центровете за данни и т.нар. Borderless Network.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes