Следващо поколение Unix от Fujitsu и Oracle

Февруари 10, 2011 от admin

Fujitsu и Oracle планират съвместно разработване на следващо поколение Unix сървъри и разширяване на десетилетното си партньорство с ново споразумение за дистрибуция, обявиха компаниите в сряда, като част от битката си с пазарения лидер IBM.

По-рано пресата съобщи, че най-големият ИТ доставчик  на Япония - Fujitsu, ще актуализира процесора си SPARC64 и ще го комбинира с Oracle операционната система, за да създаде Unix сървъри, които ще са около шест пъти по-бързи от текущите версии.

Обработващата мощност на Unix сървърите, използвани в банки и други фирми, ще бъде увеличена 15 пъти спрямо тази на днешните модели към 2014 г. според статия в японски ежедневник.

Очаква се новите сървъри да се пуснат в продажба в световен мащаб през втората половина на 2012 г. казва още вестникът и добавя, че извън Unix бизнеса, Fujitsu също е получила права за глобални продажби на Oracle бази данни и други приложения.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes