Технологиите от типа „Интернет на нещата“ стимулират хостинг пазара

Май 13, 2016 от admin

Бързо развиващият се технологичен сегмент „Интернет на нещата“ (Internet of Things), кактои някои свързани с него сектори като обработката на големи масиви от данни (т. нар. big data) вече оказват влияние върху хостинг пазара,съобщава най-голямата българска хостинг компания СуперХостинг.БГ. Тази тенденция кореспондира и с увеличаващия се брой български стартъпи в сферата на мобилните приложения и „Интернет на нещата“. Очакванията на екипа са в бъдеще използването на хостинг за такива приложения да достигне значителен дял от всички хоствани уебсайтове и услуги.

 

Internet of Things представлява технологична концепция за свързване и дигитализиране на все повече предмети около нас – от домашни електроуреди, през автомобили, до сгради и комунална инфраструктура. Това създава редица нови възможности за управление на заобикалящите ни обекти, както и за събиране на информация чрез все повече сензори, вградени в тях. Big data от своя страна е бързо развиващ се ИТ сегмент, включващ множество решения за обработка на големи масиви от данни за околната среда, автомобилния трафик, продажбите в търговските вериги и много други сфери. През последните години все повече стартиращи фирми, включително и в България,развиват нови решения, свързани с „поумняването“ на предметите около нас.

„Все още е трудно да се определи какъв е точният брой на клиентите ни, работещи в областта на Internet of Things, защото за много от тях няма как да научим. Отчитаме обаче ръст при хостването на мобилни приложения в тези сегменти. Очакваме да се появят и нов тип интерфейси за отдалечено управление на свързани предмети, които също ще имат нужда от хостинг услуги. В недалечно бъдеще ние ще можем да общуваме отдалечено например с нашия хладилник, който ще ни информира за липсващите продукти или направо ще се свързва със системата на магазина за хранителни стоки, за да ги поръча. Кафеварката пък ще ни прави кафе автоматично, когато сензорите в дома ни установят, че сме се събудили. Възможностите са неограничени. Екипът ни е добре подготвен за ръста в този сегмент и предлагаме необходимите решения и 24 часова поддръжка, за да обезпечим качественото функциониране на Internet of Things приложения и услуги“ - сподели Любомир Русанов, управител на СуперХостинг.БГ.

Той добави, че развитието на тези подсегменти е в унисон с цялостното развитие на мобилната екосистема и миграцията на много от най-популярните дигитални услуги към мобилна среда, включително нарастващия дял на мобилното търсене, което в някои развити страни вече надминава използването на търсачки от настолни компютри.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes