Тим ВИЖЪН България завърши българската локализация на MS Dynamics ТМ NAV 2013

Април 1, 2013 от itFORUM

Българската локализация на ERP решението Microsoft Dynamics TM NAV2013, осъществена от Тим ВИЖЪН България, е завършена и сертифицирана. Това се случи след като от Microsoft обявиха, че за 14 държави, сред които и България, локализирането на тази версия ще бъде възложено на ограничен брой утвърдени с опита си партньори.

Решението на Microsoft се базира на идеята, че местните партньори имат по-добър поглед към изискванията на конкретната държава и са в най-добра позиция да обслужат нейния пазар. Тим ВИЖЪН България беше една от първите, поканени от Microsoft, благодарение на дългогодишния си опит с Microsoft DynamicsTM NAV, големия брой успешно реализирани проекти и доказан опит с предишни 6 локализации.

Локализирането на Microsoft Dynamics TM NAV се прави на няколко нива. Първото е да се преведе изцяло на български, съобразявайки се със специфичната терминология. Другата основна част е привеждането на системата към работа, съгласно изискванията на българското законодателство и счетоводни стандарти. Това включва ДДС дневници, Интрастат и други изисквания на НАП, заедно с адаптирането на системата, така че да бъде лесно приета и удобна за работа за българските компании, независимо от сегмента и индустрията им..

Сертификацията се извършва от Lionbridge – компания, специализирана в тестване и сертифициране на продуктите на най-големите компании в света. За да получи одобрение, локализацията на Microsoft Dynamics TM NAV 2013 трябва да отговаря на строги изисквания за качество на програмния код съгласно добрите практики и в същото време на стандартите на Microsoft за програмиране и “user-experience”. Българската локализация преминава през множество тестове и носи сертификата CfMD (Certified for Microsoft Dynamics).

„Получихме сертификацията без никакви забележки от страна на Lionbridge, което е поредната оценка за работата на екипа на Тим ВИЖЪН България и за професионализма на всички колеги, включени в проекта. Предстои ни сертификация на нашите собствени разработки за тази версия, които сме внедрили и с които сме добавили функционална стойност за бизнеса на нашите клиенти – разработки, покриващи специфични процеси като управление на склад, транспорт и логистика, ТРЗ и други. В тази връзка се радвам на възможността да обявя, че нашият екип е и първият в България, който успя да реализира проект с интеграция на новата версия на MicrosoftDynamics TM NAV 2013 с Microsoft DynamicsTMC RM2011 и скоро ще можем да обявим детайли за реализацията и ползите за клиента от този изключително предизвикателен проект.“ – съобщи Емилия Василева, управляващ директор в Тим ВИЖЪН България.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes