Twitter и IBM сключват партньорство

Октомври 31, 2014 от itFORUM

Twitter и IBM обявиха, че сключват партньорство за да помогнат бизнеса и институциите да подобрят начина на взаимодействие с потребителите, анализирането на пазара и съответно процесите на взимане на решения. Партньорството обединява информация от цял свят, публикувана в Twitter заедно с облачни технологии за анализ, платформи и консултантски услуги на IBM. 
 
Партньорството се фокусира в три основни посоки:
 
Интеграция на информация от Twitter с облачни услуги за анализ на IBM: 
 
IBM планира да предложи на Twitter данни, които са част от облачни услуги като платформата IBM Watson Analytics за бизнес потребители, както и облачна услуга за разработчиците на приложения. Предприемачи и софтуерни разработчици също ще могат да интегрират информация от Twitter в новите облачни услуги, които да развиват на базата на IBM Watson Developer Cloud или IBM Bluemix. 
 
Нови решения за обработване на големи обеми данни за предприятия: 
 
IBM и Twitter ще предоставят приложения за бизнеса, които ще помогнат за подобряване на процеса на взимане на бизнес решения в различните индустрии. Първото общо решение ще интегрира информация от Twitter с платформата IBM Experience One за ангажиране на потребители. Благодарение на този продукт търговци и маркетинг специалисти ще могат да следят поведението на потребителите и да ги ангажират по-ефективно. 
 
Специализирано консултиране за бизнеса:
 
IBM и Twitter ще си партнират, за да доставят уникални решения за банковия сектор, търговияте на дребно, потребителските стоки, туризма и транспортните услуги. Партньорството ще разчита на уменията на десетки хиляди консултанти на IBM Global Business Services.
 
„Twitter предоставя нови мощни очила, през които да погледнем на света. Twitter е едновременно платформа, която обединява стотици милиони потребители и бизнес професионалисти, както заедно с това показва тенденции.“, казва Джини Ромети, Президент и Изпълнителен директор на IBM. „Това партньорство, базирано на водещи облачни платформи за анализ на IBM ще помогне на нашите клиенти подобрят бизнес решенията си с информация от напълно нов клас. Това е най-новият пример за това как IBM променя начина, по който се прави бизнес“. 
 
„Когато става въпрос за трансформиране на предприятия, IBM е eдин безспорен глобален лидер, позволяващ на компаниите да се възползват от новите технологии и платформи.“ казва Дик Костоло, Главен изпълнителен директор на Twitter. „Това важно партньорство с IBM ще промени начина, по който бизнесът взима решения– от идентифицирането на нови пазарни възможности до по-доброто ангажиране на клиенти, партньори и служители.“
 
IBM притежава най-голямото в света портфолио от консултантски услуги в сферата на Big Data и аналитичните технологии, базирано на над 40 000 проекти за клиенти. Това портфолио обхваща изследователска и развойна дейност, решения, софтуер и хардуер, както и повече от 15 000 консултанти, 4000 патента за аналитики, 6000 бизнес партньори и 400 математици на IBM, които помагат на клиeнтите да ползват big data, за да трансформират своите организации.
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes