VMware vSphere 5 – новият звяр на компанията

Юли 25, 2011 от itFORUM

VMware пусна петата основна версия на основния си виртуализационен продукт vSphere 5. Команията се надява с него да виртуализира натоварени среди като приложенията за бизнес интелигентност на SAP и SAS, и да навлезе в по-малките фирми.

 

VMware е осъвременила лицензионния си модел за vSphere 5, като се е отказала от плащане на ядро за сметка на общото количество на виртуална RAM, достъпна за виртуалните машини и броят на физичеките процесори. 

ESXi 5.0, хипервайзорът на VMware, е основно осъвременен, което дава възможност на vSphere 5 да поддържа виртуални машини (ВМ) с до 32 виртуални ядра вместо осемте на vSphere 4. Всяка ВМ може да поддържа до един терабайт RAM спрямо предишните 256 GB и се справя с максимум един милион вхоно-изходни операции за секунда (300 000 в предишната версия). Пипнато е също мрежовото свързване на виртуалните машини, за да се постигнат вътрешни скорости от 36 Gbps спрямо предишните 30 Gbps.

За малките фирми компанията е създала VMware vSphere Storage Appliance, който използва твърдите и тврдотелните дискове на сървъра, за да създаде виртуален фонд от сторидж, от който vSphere да „тегли“.

VMware очаква vSphere 5 да бъде достъпна в края на третото тримесечие на 2011.

Заедно с пускането на vSphere 5, VMware ще осъвремени и приложенията за сигурност, възстановяване, управление и автоматизация, като VMware vShield 5, VMware vCentre Site Recovery Manager 5, VMware vCloud Director 1.5.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes