Юлиан Григоров, Xerox България: Аутсорсинг на печатна инфраструктура е бъдещето

Декември 9, 2010 от admin

Днес много компании съкращават своите бюджети за проучвания и разработки. Защо Xeroxпродължава да инвестира в технологични нововъведения?

Смятаме, че нововъведенията са ключов фактор за развитието на бизнеса във времена като днешната икономическа ситуация. Инвестициите в нововъведения ни гарантират лидерска позиция впечатната индустрия и предоставят възможности за растеж на нови пазари.

Тази година Xerox бе обявена за най-уважаваната компания в ИТ индустрията в световен мащаб от авторитетното сп. Fortune. На какво се дължи това признание?

За изготвяне на класацията на Fortuneе проведено проучване от консултантската фирма Hay Group, което класира 1400 компании според критериите нововъведения, стойност на инвестициите и конкурентоспособност на глобално ниво. Xerox бе призната за № 1 в своята категория благодарение на ключови характеристики като управление на корпоративните активи и социална отговорност.

Кои са бъдещите проекти на Xerox, в каква посока ще се развива компанията и в коя сфера можем да очакваме следващите й изобретения?

Нововъведенията ни намират приложение в разнообразни области. Те обхващат всичко - от елементарна физика, механо- и електроинженерство до социални науки и психология.

Две основни тенденции в печатната индустрия ще предопределят нейното развитие през следващите години. Едната е свързана с внедряването на голяма част от технологичните открития в по-малките офисни устройства, за да станат достъпни за голям кръг потребители. Например технологията за печат с ЕА (емулсионно агрегиран) тонер, който доскоро имаше приложение само при големите ни производствени преси, вече се използва и при някои офисни устройства.

Другата тенденция е аутсорсинг на печатната инфраструктура. Този модел има редица предимства за клиента - значително съкращаване на разходите за печат и копиране. Xerox може изцяло да поемеподдръжката на оборудването и снабдяването с консумативи, независимо от техния вид и марка и с това да увеличи продуктивността в офисите. Наскоро анонсирахме глобална инициатива за предлагане на печатни услуги – XeroxPrintServices,чрез нашата партньорска мрежа, която цели повече малки и средни фирми да имат достъп до този ефективен модел. До този момент ниедиректно менажирахме проекти за управление на печатната база на свои корпоративни клиенти.

 

Интервю: Ваню Кръстев

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes