За първи път у нас Microsoft Dynamics бе доставена чрез облака

Юни 18, 2012 от itFORUM

Системата за управление на бизнеса Microsoft Dynamics AX бе доставена посредством облачни технологии (Cloud Computing) в консултантска и строителна компания Маркан. Внедрител на софтуера е Intelligent Systems Bulgaria.

 

 

 

Внедряването на Microsoft Dynamics AX започва в средата на 2011, като освен хардуерна среда, на която строителната компания разполага решението и базата си данни, ръководството наема и самото софтуерно приложение. Това става възможно благодарение на гъвкавия SPLA (Service Provider License Agreement) модел на лицензиране на Microsoft, с който клиентът заплаща само това, което ползва.

Проектът в Маркан обхваща още няколко продукта и услуги, сред които предоставяне на условия за работа с операционната система MS Windows Server 2008, активна директория и имейл клиент посредством облака и др. Последният етап от внедряването включва инсталиране и настройка на решение за бизнес анализи (Business Intelligence - BI). 

С облачните технологии, компаниите извличат максимални ползи от най-разпространените ERP и CRM решения у нас, без да правят значителни първоначални инвестиции в скъпа хардуерна инфраструктура и лицензи, както и в последваща поддръжка. Друго голямо предимство от използването на Microsoft Dynamics като облачни услуги (SaaS/IaaS) е, че клиентите могат по всяко време да променят параметрите на необходимите им ресурси и така бързо и лесно да адаптират бизнеса си спрямо пиковете и спадовете на средата, в която работят. 

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes