Центрове за данни

Всички анализи

Тъй като няма как да бъде изведена една общовалидна схема за оценка на разходите, свързани с различните центрове за данни, специалистите препоръчват на организациите да дефинират специфичния за тяхното съоръжение сметкоплан, включващ всички елементи, формиращи общия разход, както и основните портфейли и категории, които са част от него.
Покриването на риска от избухване на пожар е сред ключовите фактори за успеха на всеки център за данни, а като имаме предвид, че броят на клиентите на такива комплекси ще се увеличава през следващите месеци, можем да очакваме, че всеки случай на пожар занапред ще има голям обществен отзвук.
Макар че технологията MAID (Massive Array of Idle Disks - голям масив от дискове в престой) в повечето случаи се свързва със „зелените” центрове за данни и често се предлага заедно със сторидж системи, според аналитиците тя все още си остава използвана не докрай...
IBM е водач на световния пазар на сървъри през четвъртото тримесечие на 2010 г. От другите световни доставчици HP и Dell също са постигнали двуцифрен ръст, докато Oracle и Fujitsu имат спад.
Консорциумът The Green Grid пусна в обръщение безплатен онлайн калкулатор, за да помогне на мениджърите на дейтацентрове да оценят възможностите за екологично охлаждане на техниката в различни части на Европа.
Облакът е термин, който от няколко години активно се използва в сферата на информационните технологии.  Въпреки солидния шум през последните години много хоравсе още проявяват неразбиране и дори недоверие, когато стане дума клауд компютинг. Всъщност само терминът е нов, не и концепцията.
Според компанията, както през 2012-та, така и през 2013 г.  важните събития ще гравитират около т.нар. трета платформа за ръст иновации в сферата, базирани на мобилните устройства,  клауд услугите, социалните технологии и големите данни.
Разпространи съдържание

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes