Печатна инфраструктура

Теми във фокус

Две основни тенденции в печатната индустрия ще предопределят нейното развитие през следващите години. Едната е свързана с внедряването на голяма част от технологичните открития в по-малките офисни устройства, за да станат достъпни за голям кръг потребители. Другата тенденция е аутсорсинг на печатната инфраструктура.
Играчите, предоставящи аутсорсинг на печатни услуги, се конкурират агресивно в опитите си да разширят влиянието си върху този сравнително нов пазар, в който допълнително навлизат и нови компании. Въпреки зреенето му, някои отделни компоненти на управляваните услуги за печат (Managed Print Services – MPS) вече навлизат в своята зрялост.
В един обвързан с жици свят, в който знанието лесно може да се отдели от хората и местата, конкурентността зависи от това да притежаваш най-добрите информационни системи. Успехът ще зависи от наличието на плодотворна почва за развитие и приложение на знанието. Среда в която реализацията на идеите произтичат без затруднения. Добре дошли в света на интелигентния начин на работа.

Новини

Отделянето на място за технологичен кът вече е задължително във всеки дом. И би било хубаво това място да не е голямо, и още по-хубаво – ако изглежда добре. А как биха се почувствали вашите клиенти в уютния ви малък офис, когато за секунди...
На конференция, организирана от британското посолство в София под надслов GREAT Innovation Exchange водещи български и британски организации и компании споделиха визията си и добрите практики в областта на науката и иновациите, а представители на...
Моделната линия включва шест устройства, които могат да принтират, сканират и копират в цвят, като пет от моделите могат да изпращат и получават цветни факсове. 
Поликомп ще предлага широката гама устройства за печат на бранда Lexmark чрез своята дилърска мрежа в цялата страна.
Samsung Cloud Print притежава подобрена съвместимост с платформата за сигурност Samsung KNOX и ще предоставя на корпоративни потребители и служители в малки средни предприятия пълни възможности за лесно мобилно принтиране от облака.
Според статията на PCMag.com „Изключително способният скенер Xerox DocuMate 5445 съчетава висока скорост с двустранно сканиране и софтуер със световно качество".

Анализи

Управлението на документите в самата си същност представлява управление на жизнения им цикъл в компанията – тяхното създаване, преглеждане, публикуване, консумиране и в крайна сметка тяхното запазване (съхранение) или унищожаване. Въпреки че понятието “управление” предполага йерархичен контрол върху информацията, една ефективна...
Услугите за аутсорсинг на печатни устройства (Managed Print Service - MPS) намаляват разходите за печат и цифровизирането на документи и повишават продуктивността в офиса. В момента много компании не разполагат с метод, с който да следят нивото на печат и дейностите, свързани с него.
Луис Касадо, маркетинг директор „Предприятия”, „Решения за печат” (IPG) в HP, изследва влиянието на цвета и прави заключението, че приложението на цветове за днешната бизнес среда е по-важно от всякога.
Повече от половината от компаниите в изследователска извадка на IDC не могат да назоват общия брой на периферните си устройства и дори в много от случаите се оказва, че притежават до десет пъти повече техника, отколкото им е нужна. По-малко от половината фирми в проучването на анализатора следят редовно разходите си за печа.

Интервю

Две основни тенденции в печатната индустрия ще предопределят нейното развитие през следващите години. Едната е свързана с внедряването на голяма част от технологичните открития в по-малките офисни устройства, за да станат достъпни за голям кръг потребители. Например технологията за печат с ЕА (емулсионно агрегиран) тонер, който доскоро имаше...
Със сигурност малките и средни предприятия са по-склонни да съкращават разходите си, като купуват по-евтини стоки. По този начин те подпомагат търговията с фалшиви продукти, възлизаща на обща стойност 200 милиона долара годишно. Сега, във време на световна икономическа рецесия, изкушението на имитациите е особено силно. Най-вероятно...
Premium Drupal Themes by Adaptivethemes